Long Hu Sub CBD - Construction Site

 

Changchun Jingyue West EBD Master Plan


2009 - 2010

Changchun, China

Urban Design

Competition


Site Area: 3,250,000 sqm

Total Floor Area: 5,500,000 sqm

The competition required a design proposal for an Ecological Business District in the central business district of the city. Our main proposal was to install a new traffic system, along with a personal mobility system and pedestrian decks to achieve an interactive and dynamic ecological city.
Some new office building typologies were also proposed in this project. The most unique one was the cluster of office buildings built beneath a large solar panel roof that provided shading as well as solar power.
All the ideas integrated in the proposal aimed at establishing a harmonious relation between people and nature, as well as pedestrians and cars.